Начин на приготвяне
Всички продукти за тестото слагаме в хлебопекарна на програма за месене на тесто.
През това време запържваме каймата в тиган. Махаме готовата кайма от котлона, овкусяваме с подправки и оставяме да изстива.
Вадим готовото тесто за пица от хлебопекарната и разделяме на две равни части. Разточваме на тънко. Обилно намазваме с доматен сос и добавяме изстиналата вече кайма и кисели краставички само на половината част на разточеното тесто.
Поръсваме с настърган кашкавал. Хващаме края без плънка и затваряме пицата. С пръсти завиваме краищата, за да не се отваря. Поръсваме затворената пица с риган.
Процедираме по същия начин и с другата част от тестото.
Печем на 170-180 градуса до апетитен загар всички затворени пици.
Рецептата за Домашна пица Калцоне с кайма е изпълнена.