Начин на приготвяне
Разтворете сухата мая със захарта в част от топлата вода и изчакайте да се активира.
Към смесените брашно, сол и риган добавете останалата вода, маята и зехтина. Замесете еластично тесто и го оставете да втаса.
За плънката загрейте зехтина и запържете за 10-15 минути накълцания лук, нарязаните на кубчета домати, почистените и нарязани маслини, като овкусите с чили и риган. Оставете сместа да изстине напълно.
Разточете тестото, разпределете плънката и прегънете под формата на полумесец.
Тестото се разточва и отгоре се разпределя плънката. Прехлупва се и се притиска, за да се затвори добре. Пече се в намазнена тава с дебело дъно в предварително загряна на 200 градуса фурна с вентилатор.
Готовата пица Калцоне намажете с чист зехтин и поднесете.