Начин на приготвяне
В купа се поставят прясната мая, затоплената вода и захарта. След като шупне маята, се прибавя солта, след което се забърква тесто малко по-гъсто от кексовото.
Тестото се прехвърля в намазнена и набрашнена тава, без да се чака да втаса. Отгоре се намазва с доматена паста.
Лукът и гъбите се почистват и нарязват на филийки и се разпределят върху пицата.
Чушката се нарязва на парченца, броколите се разделят на по-малки розички и също се нареждат.
Накрая нашата постна пицата се поръсва с готов микс от италиански подправки и се наръсва със зехтин.
Слага се във фурната и се пече на 180 градуса за около половин час или докато краищата на блата на вкусната постна пица започнат да порозовяват.
Бърза и лесна пица, подходяща за всички любители на постните ястия.
Коментари