Начин на приготвяне
Активирайте маята в леко затоплено прясно мляко заедно със захарта.
В купа пресейте брашното и солта и направете кладенче. Прибавете сместа с маята и зехтина и замесете меко нелепнещо тесто.
Намажете го с малко зехтин и сложете в купа, покрито с фолио.
Оставете тестото за пица да втаса за един час, докато удвои обема си.
Това количество тесто е достатъчно за две пици с диаметър 30 см.
Тестото може да бъде замесено от вечерта и след това поставено в хладилник. Ако изберете този вариант, преди употреба го извадете за 30 минути на стайна температура и едва тогава работете с него.
Преди да разточите тестото си, пригответе доматения сос за пицата.
В тиган сложете доматите и зехтина да заврат. Гответе на слаб котлон няколко минути, докато сосът се сгъсти. После прибавете нарязан пресен босилек, малко захар и сол на вкус. Оставете леко да се охлади.
Върху набрашнена повърхност разточете тестото на тънка кора. Прехвърлете го в тавата, в която ще печете, и намажете със соса.
Отгоре наредете нарязаните сирена и най-накрая настържете кашкавала и поръсете пицата Куатро Формаджи със сух босилек.
Печете домашната пица четири сирена в загрята фурна на 240 градуса за около 20 минути.