Ezine.bg»Рецепти»Пица»Домашна пица по венециански

Домашна пица по венециански

Домашна пица по венециански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Да имаш рецептата за Домашна пица по Венециански и да не я приготвиш още днес, е меко казано непростимо"

Необходими продукти

  • За гарниране
  • пушени гърди - 150 г свински
  • гъби - 200 г
  • лук - 2 глави, кромид
  • магданоз - 1/2 връзка
  • кашкавал - 100 г, настърган
  • жълтъци - 4 бр.
  • сметана - 1/2 кофичка
  • масло - 3 - 4 с.л.краве
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • За тестото
  • брашно - около 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • мляко - 1/2 ч.ч. прясно
  • мас - 1 с.л.
  • мая - 30 - 35 г мая
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото задушете нарязаните на кубчета гърди с нарязаните на филийки глави лук, а отделно в маслото задушете нарязаните на филийки гъби.

Смесете ги и прибавете добре разбитите жълтъци, сметаната, малко черен пипер, ситно нарязания магданоз, разбъркайте леко сместа и я нанесете върху тестото за пица, омесено от посочените продукти и разстлано в намазнена тава.

Наръсете пицата с настъргания кашкавал и я опечете, докато леко се зачерви.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: