Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Шкембе по венециански

Шкембе по венециански

Шкембе по венециански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко шкембе - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • шунка - 60 г
  • розмарин - 1 клонче
  • дафинов лист - 1 бр
  • пармезан - 100 г
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се смес от накълцаната шунка, розмарина и лука. Всичко се слага във висока тенджера заедно със зехтина и дафиновия лист и се запържва леко до порозовяване.

Добавя се шкембето, нарязано на лентички, посолява се и се поръсва с черен пипер.

Като се запържи и то, се сипва топла вода да го покрие, и се оставя да ври около 30 минути.

Шкембето се сервира много горещо, поръсено с пармезан и черен пипер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: