Шкембе по испански

Шкембе по испански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко шкембе - 1 кг
  • нахут - 1 ч.ч.
  • сушено домати - 1 шепа
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • пилешки бульон - 2 кубчета
  • доматен сок - 1 к.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1
  • риган - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се поставя в тенджера под налягане, залива се с вода, посолява се и се сварява. След като е готово, се реже на ивици.

Нахутът се сварява. Сушените домати се заливат с вряла вода и след като набъбнат, се нарязват на ивици, а течността се запазва.

Лукът, морковът и чушката се нарязват на едро и се запържват до зачерваване в сгорещения зехтин. След това се поръсва червеният пипер, налива се водата от сушените домати, както и доматеният сок.

Добавят се нарязаните на едро чесън и свареният нахут с половината от водата, в която се е варил. Стриват се кубчетата бульон, слагат се сушените домати, шкембето и дафиновият лист.

Ястието се оставя на слаб огън да поври за около 20 минути, след това се подправя с риган и се сервира.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: