Начин на приготвяне
Шкембето се поставя в тенджера под налягане, залива се с вода, посолява се и се сварява. След като е готово, се реже на ивици.
Нахутът се сварява. Сушените домати се заливат с вряла вода и след като набъбнат, се нарязват на ивици, а течността се запазва.
Лукът, морковът и чушката се нарязват на едро и се запържват до зачерваване в сгорещения зехтин. След това се поръсва червеният пипер, налива се водата от сушените домати, както и доматеният сок.
Добавят се нарязаните на едро чесън и свареният нахут с половината от водата, в която се е варил. Стриват се кубчетата бульон, слагат се сушените домати, шкембето и дафиновият лист.
Ястието се оставя на слаб огън да поври за около 20 минути, след това се подправя с риган и се сервира.