Ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди по испански

Миди по испански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Миди по испански1 / 2
12/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • миди - 1 700 гр.
  • вода - 300 гр.
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинови листа
  • бяло вино - 300 мл.
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме мидите добре с четка, поставяме ги в тенджера, заливаме с виното и водата, прибавяме ситно нарязания лук, магданоз, подправките и задушаваме, докато мидите се отворят.

Изваждаме ги, а бульона варим още малко, докато се поизпари. Посоляваме, сгъстяваме с брашното, размито с една лъжица студена вода, и варим, евентуално прибавяме още малко бяло вино.

Подреждаме мидите в блюдо и ги заливаме с приготвения сос.

Рейтинг

4.5
54
44
30
20
10
Дай твоята оценка: