Начин на приготвяне
Мидите с черупки почистете, изплакнете и поставете в дълбока тенджера с половин чаша бяло вино и клонка девисил. Сварете мидите, щом черупките са разтворени и месестата част е потъмняла, значи са сварени. Отстранете месестата част от черупките
Поставете тигана на котлона на средна температура и добавете зехтин. Добавете скилидките чесън, нарязани на тънки филийки, в тигана и ги оставете да се запържат. След като извадете чесъна и добавете мидите в тигана, като запържвате не повече от 2 минути.
Добавете другата половина от виното, нарязаните на парчета рулца от раци. Подправете с черен пипер, сол, магданоз и малко лимонов сок. Накрая добавете и течната сметана за готвене. Оставете не повече от 5 минути. Свалете тигана от котлона и оставете настрани.
Спагетите сварете в голяма тенджера с подсолена вода според инструкциите на опаковката за 8-10 минути. Отцедете спагетите от излишната вода.
Добавете макароните в тигана със соса и разбъркайте, като включите котлона на много ниска температура, за да помогнете за изпаряването на част от течността. Добавете настъргана лимонова кора. При сервиране разпределете спагетите и соса и поръсете с нарязан копър.
Мидите по сицилиански сервирайте с бяло вино и се насладете на незабравима вечер у дома.
Ако обичаш миди, опитай тези вкусни миди с бяло вино или нашите панирани миди.