Ezine.bg»Рецепти»Паста»Миди по сицилиански

Миди по сицилиански

Миди по сицилиански
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Мидите по сицилиански сервирайте с бяло вино и се насладете на незабравима вечер у дома."

Необходими продукти

  • спагети - 300 г
  • миди - 600 г черупка
  • рулца от раци - 200 г
  • сметана - 280 мл
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • лимон
  • магданоз - пресен
  • копър - пресен
  • зехтин
  • девисил - 1 клонка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите с черупки почистете, изплакнете и поставете в дълбока тенджера с половин чаша бяло вино и клонка девисил. Сварете мидите, щом черупките са разтворени и месестата част е потъмняла, значи са сварени. Отстранете месестата част от черупките

Поставете тигана на котлона на средна температура и добавете зехтин. Добавете скилидките чесън, нарязани на тънки филийки, в тигана и ги оставете да се запържат. След като извадете чесъна и добавете мидите в тигана, като запържвате не повече от 2 минути.

Добавете другата половина от виното, нарязаните на парчета рулца от раци. Подправете с черен пипер, сол, магданоз и малко лимонов сок. Накрая добавете и течната сметана за готвене. Оставете не повече от 5 минути. Свалете тигана от котлона и оставете настрани.

Спагетите сварете в голяма тенджера с подсолена вода според инструкциите на опаковката за 8-10 минути. Отцедете спагетите от излишната вода.

Добавете макароните в тигана със соса и разбъркайте, като включите котлона на много ниска температура, за да помогнете за изпаряването на част от течността. Добавете настъргана лимонова кора. При сервиране разпределете спагетите и соса и поръсете с нарязан копър.

Мидите по сицилиански сервирайте с бяло вино и се насладете на незабравима вечер у дома.

Ако обичаш миди, опитай тези вкусни миди с бяло вино или нашите панирани миди.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: