Ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Миди по белгийски

Миди по белгийски

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k626
Миди по белгийски1 / 2
14/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • миди - 1.5 кг
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • вино - 200 мл бяло
  • пилешки бульон - 250 мл
  • целина - 2 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • сметана - 2 с.л
  • магданоз - 2 с.л накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и зехтинът се загряват в голяма тенджера и в тях се запържва лукът, нарязан на тънки шайби.

Сипват се виното, бульонът, целината и счуканите скилидки чесън и врат до кипване. Прибавят се мидите, сваряват се и се изваждат.

Към соса се прибавят сметаната и ситно нарязаният магданоз с внимателно разбъркване.

Мидите се разпределят по чиниите и върху тях се изсипва сосът. Тези Миди по белгийски са чудесно мезе за вино!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: