Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди с чесън и вино

Миди с чесън и вино

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Миди с чесън и вино1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ароматът на мидите с чесън и вино се разнася навсякъде у дома"

Необходими продукти

  • миди - 1.5 килограма
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 1 ч.чаша
  • целина - 2 стръка
  • зелен лук - 1 стрък
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сложете мидите да престоят в солена вода.

След като престоят известно време, измийте ги добре и почистете с телена четка, като задължително премахнете и мустачките.

Ако има отворени или счупени миди, трябва да ги изхвърлите.

В голяма тенджера смесете мидите с всички останали съставки - бяло вино, лук и подправки.

Гответе под капак на бавен огън, докато се отворят мидите.

Мидите с чесън и вино са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: