Начин на приготвяне
Измийте патладжаните и ги нарежете на кръгчета. Посолете ги и ги сложете да се отцедят.
Измийте доматите, обелете ги и ги нарежете наситно. Сгорещете две супени лъжици олио в тиган и сложете доматите да се запържат за 15-20 минути. Подправете с черен пипер, сол и босилек. Разбъркайте и свалете съда от котлона.
Сварете спагетите в подсолена вода за време 2 минути по-малко от посоченото на опаковката. Изсипете ги в гевгир да се отцедят.
В тиган сгорещете зехтина и изпържете патладжаните по три минути от всяка страна.
Нарежете сиренето на малки кубчета и го разбъркайте със спагетите.
Добавете 1/3 от доматения сос; Сгорещете фурната до 200 градуса.
В тавичка сипете половината от доматения сос. Отгоре наредете спагетите със сиренето, а върху тях патладжаните. Залейте с останалия доматен сос. Наръсете с настъргания кашкавал.
Печете 25 минути в сгорещена фурна.