Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Амгу ачапа - шкембе по абхазки

Амгу ачапа - шкембе по абхазки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Амгу ачапа - шкембе по абхазки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Уникално предястие от шкембе - влюбихме се в Амгу Ачапа още от първата лъжица"

Необходими продукти

  • шкембе - 1 кг
  • черен дроб - 500 г
  • аджика - 1 ч.л.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • кориандър - 1 ч.л., на зърна
  • джоджен - 2 - 3 стръка
  • оцет - ½ ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме шкембето и черния дроб и ги нарязваме на малки парченца.

Наситняваме магданоза, копъра и джоджена, счукваме кориандъра и прибавяме всичко към месото.

Заливаме със смес от оцет, счукан чесън и аджика.

Поднасяме като предястие.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: