Пуйка по испански

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пуйка по испански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
10
"Испанската страст личи отлично и в Испанската кухня. Тази пуйка е ароматното доказателство за това!"

Необходими продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • портокали - 3 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • коняк - 50 мл.
  • олио - 1 ч.ч.
  • грис - царевичен
  • бяло вино - 500 мл.
  • карамфил
  • магданоз - 1/2 връзка
  • целина - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се ръси с черен пипер и сол , пече се 20 мин. с олиото в силна фурна и 40 мин съвсем тихо. Добавя се бялото вино, китка подправки, скилидки чесън, глава лук, карамфил.

Обелват се портокалите и лимона.

Корите се попарват и наситняват, сокът се излива върху птицата и се пече още 90 минути.

Пуйката се нарязвана порции и се реди плато, сосът се прелива в удобен съд, махат се чесънът магданозът и целината, добавят се сварените кори, конякът и царевичният грис с бялото вино.

Леко се сгъстява и се залива върху месото, отстрани се редят филийки портокал.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: