Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня по венециански

Лазаня по венециански

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9219581k
Лазаня по венециански1 / 2
12/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • яйца - 6 бр.
  • спанак - 500 г
  • кашкавал - 200 г
  • масло - 200 г
  • доматен сос - 500 г
  • пилешко месо - 250 г
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме измития спанак и го пасираме. В средата на пресятото брашно правим кладенче и слагаме спаначеното пюре, яйцата и сол. Замесваме снаначено тесто, което разделяме го на три части, които разточваме на кори и оставяме на хладно и сухо място да поизсъхнат.

Нарязваме ги на лентички с дължина 10 см и ширина 1 см. Сваряваме ги за 10-15 минути в предварително посолена кипяща вода и оставяме настрани.

Запържваме пилешкото месо, нарязано на парченца, в 50 г масло. Прибавяме лука нарязан на ситно, когато се зачерви, добавяме доматения сос и посоляваме.

След като водата от доматите се поизпари, прибавяме чашка бульон и оставяме тенджерата на тих огън да ври, докато месото омекне. Сосът не бива да е гъст.

Отцеждаме лазанята от водата, в която се е варила, запържваме я в масло и поръсваме с черен пипер и настъргания кашкавал. Сервираме лазанята топла полята със сос.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: