Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците с половината захар докато побелеят. Добавете маскарпонето и разбъркайте.
Отделно разбийте белтъците с останалата захар и внимателно ги добавете към горната смес.
Получения крем разделете на две части - равни.
Към едната част от крема добавете ванилията с шоколадовите капки, а към другата - какаото.
Сипете кафето в коняка.
Подгответе правоъгълна форма за печене и я застелете със стреч фолио. Потапяйте за кратко бишкоти в кафето и ги подредете по дъното и страните на формата.
Сипете от белия крем с шоколадовите капки и върху него наредете още бишкоти, пак напоени с кафе.
Сипете какаовия крем и завършете с бишкоти.
Приберете семифредото в хладилник за няколко часа. Обърнете го в подходящ поднос и поръсете с малко пудра захар.
Италианското семифредо с бишкоти е страхотно!