Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Семифредо»Италианско семифредо с бишкоти

Италианско семифредо с бишкоти

Италианско семифредо с бишкоти
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • яйца - 2 броя
  • маскарпоне - 300 грама
  • бишкоти - 300 грама
  • шоколадови капки - 50 грама
  • еспресо - 300 мл
  • захар - 120 г
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 брой
  • коняк - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците с половината захар докато побелеят. Добавете маскарпонето и разбъркайте.

Отделно разбийте белтъците с останалата захар и внимателно ги добавете към горната смес.

Получения крем разделете на две части - равни.

Към едната част от крема добавете ванилията с шоколадовите капки, а към другата - какаото.

Сипете кафето в коняка.

Подгответе правоъгълна форма за печене и я застелете със стреч фолио. Потапяйте за кратко бишкоти в кафето и ги подредете по дъното и страните на формата.

Сипете от белия крем с шоколадовите капки и върху него наредете още бишкоти, пак напоени с кафе.

Сипете какаовия крем и завършете с бишкоти.

Приберете семифредото в хладилник за няколко часа. Обърнете го в подходящ поднос и поръсете с малко пудра захар.

Италианското семифредо с бишкоти е страхотно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: