Начин на приготвяне
Мекото масло разбийте на пяна със захарта, един след друг добавете жълтъците и ликьора. Разтопете шоколада, изчакайте да се поохлади и го разбийте към останалата смес. Прибавете смлените бадеми, разбитите на сняг белтъци и галетата.
Леко разбъркайте финално сместа и я сипете в подходяща кръгла форма, застлана с хартия за печене и лекичко намазнена. Изпечете я бавно в умерена към по-слаба фурна. Оставете да изстине и нарежете на 2 отделни блата.
През това време затоплете сладкото или пригответе маслен крем от 120 меко масло, 120 г пудра захар и 100 г разтопен шоколад. Изберете сами кой вид плънка предпочитате.
Слепете блатовете с масления крем или с леко топлото сладко, като и в двата случая мажете тортата и отстрани и заглаждате. Слагате в хладилник да се стегне, а през това време разтопете продуктите за глазурата на водна баня на котлона.
Готовата торта Сахер залейте с глазурата. И оставете отново в хладилник.
Коментари