Торта Кармен

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Торта Кармен1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-12 парчета
"Страстна, ароматна и много темпераментна торта, чийто вкус няма да забравите"

Необходими продукти

  • яйца - 6 броя
  • брашно - 120 г
  • захар - 150 г
  • какао - 40 г
  • масло - 160 г краве
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • захар - 220 г пудра
  • орехи - 120 г
  • ром - 1 с.л.
  • захар - 150 г
  • вишни - 50 г от сладко
  • шоколад - 100 г твърд
  • сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Към тази смес се прибавя брашното, смесено с какаото. Всичко се разбърква добре и се изсипва в тортена форма, предварително намазана с масло и поръсена с брашно. Пече се в умерена фурна.

За приготвяне на крема първо маслото се разбива много добре. Млякото, смесено със захара, се затопля по малко и се налива в разбитото масло, като се бърка постоянно. След като се поеме цялото мляко, се прибавят орехите и ромят.

Приготвя се сироп, като към захарта се прибавя 200 мл. вода и се вари 5 мин.

Изпеченият блат се разрязва с конец на 3 блата. Всеки блат се сиропира със сиропа. Първият блат се поставя за основа на тортата, намазва се с крем, поставя се вторият блат и процедурата се повтаря.

Тортата се намазва със сметана. Шоколадът се настъргва на ренде. В центъра на тортата и по стените й се поставя шоколадът. Отгоре се правят розички от сметана, а върху тях по една вишна.

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мимс
Мимс
Много малко ми се струва млякото, дали не е сгрешено количеството?
02.01.2016 21:09