Плодова торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Плодова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Плодова торта, който е истински празник за сетивата"

Необходими продукти

  • яйца - 2 броя
  • захар - 50 г
  • брашно - 50 г
  • за крема
  • прясно мляко - 250 мл обезмаслено за крема
  • яйца - 3 жълтъка
  • захар - 6 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • желатин - 6 г
  • за соса
  • плодове - 100 г ягоди, кайсии, праскови, малини, къпини, за соса + още за украсата
  • вода - 50 мл
  • захар - 2 с.л.
  • желатин - 1 пакетче
  • бадеми - 150 г филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите блата, разбийте жълтъците със захарта. Добавете и брашното и продължете да бъркате. След това внимателно прибавете и разбитите на сняг белтъци.

Посочените дози са за 1 блат, но е добре да приготвите 2. Изсипете блата в намазнена малка тава и го изпечете на 150-200 градуса.

За крема накиснете желатина, ако е на листчета в студена вода за около 5 минути. Разбийте жълтъците и захарта и ги смесете с млякото и ванилията. Сложете на средно силен котлон и бъркайте до сгъстяване на крема. Добавете желатина в още топлия крем и разбъркайте добре.

За да приготвите соса, сложете да кипне водата и захарта, добавете плодовете за 5 минути. Махнете от огъня и смелете с миксер, след което прецедете и смесете с разтопения втори желатин.

В поднос сложете единия блат, полейте го със соса, с малко от крема и наредете по него резени от плодовете, които сте избрали. Сложете втория блат и го полейте отново със сос, след което и крем.

Разстелете крема добре и по стените на тортата. Върху тортата наредете произволно от избраните плодове. Отстрани украсете с филираните бадеми.

Отгоре залейте с разтворения горещ желатин, но внимавайте да не изтече много отстрани. Сложете тортата за 2-3 часа в хладилника, за да стегне.

Рейтинг

4.7
59
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

павлинка
павлинка
Кое тук е крем, кое сос?
04.01.2014 10:01
anna
anna
Мисля, че е вкусна, защото я опитах. Много е яка.
17.04.2011 20:54