Начин на приготвяне
Оставете яйцата на стайна температура предварително. Отделете жълтъците и ги разбийте със 140 г захар. Добавете ванилията.
Отделно разбийте белтъците и след като се надигнат, сипете останалата захар и разбивайте до пухкави връхчета.
Добавете 1/3 от белтъците към жълтъците и 1/3 от пресятите брашно и нишесте. Бъркайте внимателно и продължете така с останалите 2/3 части.
Сипете сместа в подходяща тавичка с хартия за печене, която може леко да намазните. Печете в загряна на 150 градуса фурна за около 45 минути или до готовност.
Готовия блат охладете и разрежете на 3 отделни.
За крема разбийте изварата с маскарпонето и внимателно объркайте с отделно разбитата течна сметана.
Сложете първи блат в поднос, при желание може да сиропирате със захарен сироп или сок от компот, намажете с част от крема, разпръснете парченца плод киви и подредете така останалите блатове. Отвън намажете цялата торта с крем и направете украса от свежи плодчета киви.