Начин на приготвяне
Това е една много лека и лятна торта. Резултатът много ми допадна.
Аз използвах кварк, като подсладих само с мед, но можете да не слагате подсладител, а да използвате само сладостта на бисквитите и плодовете, но за любителите на по-сладкото, е добре да се сложи малко мед или захар.
В правоъгълна или кръгла тавичка се нареждат плътно бисквитите. Върху тях обилно се слага кисело мляко на равен слой, върху него - нарязаните на кубчета праскови или други плодове - например ягоди.
Наръсват се с мюсли и стафиди, а върху тях се слага още кисело мляко.
След това - отново ред бисквити, ред кисело мляко, ред смокини, мюсли и стафиди и пак кисело мляко.
В този момент моята тава с бисквитена торта се напълни, но може да се сложи и трети ред.
Отгоре бисквитената торта отново се покрива с кварк и се украсява с резенчета праскови и смокини.
Оставя се една нощ в хладилника след това се хапва лека плодова торта с извара, да ви е сладко!
Ако ти допада рецептата, опитай и другите ни предложения за плодова торта или домашен бисквитен сладкиш. Ако пък имаш повече бисквити, задължително пробвай този сладък салам.