Начин на приготвяне
Сварете картофите до полуготовност (без да ги белите). Охладете ги леко и на всеки един отрежете капаче. Издълбайте ги и запазете вътрешността.
Наситнете маслините, лука нарежете на полумесеци, а кренвирша на малки кубчета. Задушете ги в малко загрято олио и овкусете с посочените подправки.
Добавете вътрешността на картофите и разбъркайте хубаво.
На дъното на всеки картоф сложете малко масло и посолете. Напълнете с плънката и отгоре сложете още малко масло. Накрая затворете с изрязаното капаче и увийте във вфолио.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете пълнените картофи за 25 минути и махнете фолиото и капачетата. Поръсете с настърган кашкавал и запечете за още 5 минутки.
Накрая поръсете с пера зелен лук и сервирайте.
Пълнените картофи с кашкавал и колбас са много вкусни.