Огретен от карфиол

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447890339
Огретен от карфиол1 / 3
07/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • масло - ½ ч.ч. растително
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - Настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният от зелените листа карфиол се залива с 1 чаена чаша подсолена кипяща вода и се вари 10 мин. Отцежда се и се нарязва на ситно.

Разстила се в намазана тавичка и се залива с половината мазнина.

Прибавят се рядък сос бешамел (приготвен от останалата мазнина, брашното, млякото и част от отварата на карфиола), яйцата, сол и черен пипер.

Ястието се пече в умерена фурна до зачервяване.

Наръсва се с настърган кашкавал, запича се още 3 – 4 мин. Готовият огретен се поднася с кисело мляко и салата според сезона.

Този Огретен от карфиол е вкусно и здравословно ястие!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: