Кюфтета с карфиол и броколи

EvgeniaEvgenia
Новак
421611k
Кюфтета с карфиол и броколи
Снимка: Evgenia
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Няма как човек да не се влюби в тези зеленчукови кюфтенца"

Необходими продукти

  • броколи - 250 г
  • карфиол - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • галета - 2/3 ч.ч.
  • черен пипер
  • сухо чили - 1/2 ч.л.
  • риган - щипка
  • сол
  • чесън - две скилидки
  • зехтин - 1 с.л.
  • За соса
  • кисело мляко - 250 г
  • чесън на прах
  • зехтин - 1 с.л.
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и задушаваме зеленчуците на пара.

Карфиола го пасираме в чопър, а броколите ги нарязваме на ситно.

Разбиваме яйцата, добавяме настъргания кашкавал, нарязаните броколи, пасирания карфиол, подправките и зехтина.

Оформяме зеленчукови кюфтенца, които нареждаме в тава за печене върху пергаментова хартия.

Печем в предварително загрята до 170 градуса фурна за 25 минути.

Поднасяме с чеснов сос, приготвен от разбитото кисело мляко, подправките и зетхина. Да Ви е сладко.

Кюфтетата с карфиол и броколи са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: