Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с месо и ориз

Пълнени чушки с месо и ориз

Пълнени чушки с месо и ориз
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
15
"Разнообразяваме обичаната рецепта за пълнени чушки, добавяйки свинско месце и ориз"

Необходими продукти

  • чушки - 15 бр. червени
  • лук - 2 глави
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • свинско месо - 300 г от бут
  • ориз - 200 г
  • гъби - 300 г печурки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • джоджен - свеж
  • магданоз - свеж
  • домати - 3 с.л. консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусни пълнени чушки с месо и ориз.

Почистете гъбите и ги нарежете на ситно.

Задушете ги в олиото и ги отстранете от тигана.

Нарежете лука на ситно, предварително почистен от люспите и го задушете до омекване в олиото.

Добавете ситно нарязаното месо и измития ориз.

Добавете доматите, гответе 5-6 минути на бавен огън, като разбърквате междувременно.

Върнете гъбите обратно и налейте око 1/2 ч.ч. топла вода.

Овкусете със сол и черен пипер.

Разбъркайте и след като течността се изпари, свалете тигана от котлона. Прибавете ситно нарязаните свежи подправки.

Охладете.

Почистете чушките от дръжките и семенната част.

Напълнете ги със сместа.

Наредете ги в тава за печене.

Налейте топла вода, която да покрие минимум 1/2 от чушките.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до кафеникав загар чушките.

По средата на печенето, обърнете пълнените червени чушки, за да се изпекат равномерно.

Добър апетит с Пълнени чушки с месо и ориз!

Рецептата за пълнени чушки е изпълнена.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: