Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички с месо и ориз

Пълнени тиквички с месо и ориз

Пълнени тиквички с месо и ориз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • ориз - 1/2 ч.ч
  • кайма - 200 г смес
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • ананас - 1 бр. консерва
  • сол
  • черен пипер
  • тиквички - 2 бр.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и ги разрежете през средата на зеленчукови лодки. Издълбайте вътрешността и я заделете. Бланширайте тиквичките за няколко минути във вряща вода, извадете и подредете в тавичка.

В тиган запържете лука и моркова, вътрешността на тиквичките, нарязани на дребно. Сложете каймата и пържете, докато стане на трохи. Добавете ориза. Щом стане прозрачен налейте сока от консервата на ананаса и 1 к.ч вода.

Изчакайте да набъбне ориза и сложете ананаса, нарязан на дребно. Добавете подправките, разбъркайте и напълнете тиквичките.

Налейте малко водичка в тавата и печете до готовност на тиквичките с кайма, като малко преди да изключите поръсете с настърган кашкавал.

Поднесете още топли Пълнени тиквички с месо и ориз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: