Начин на приготвяне
Овкусете пилешките бутчета със сол, черен пипер и малко червен пипер и ги сложете в намазнена тава с 1 к.ч. гореща вода. Покрийте тавата с фолио и ги изпечете. Накрая махнете фолиото и ги допечете до лек загар.
Нарежете лука на ситно, надробете на малки парченца карфиола и чушките. Загрейте в съд мазнина и задушете първо лука, а след това чушките и карфиола. В отделна тенджерка разтопете маслото и запържете брашното в него. Веднага изсипете пилешкия бульон, разтворен в 500 мл гореща вода.
При непрекъснато бъркане добавете доматеното пюре, по 1 к.л. сол, червен пипер, 2 щипки черен пипер, индийското орехче и карамфилчетата. Разбъркайте и изсипете зеленчуците. Оставете соса да къкри за 5-6 минути и махнете от котлона.
Сервирайте пилешките бутчета, поляти със зеленчуковия сос.