Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печени пилешки бутчета със зеленчуков сос

Печени пилешки бутчета със зеленчуков сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Печени пилешки бутчета със зеленчуков сос1 / 2
02/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Уж всички сме яли печени пилешки бутчета, но с този зеленчуков сос са направо фантастични"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 6 бутчета
  • олио - 1 к.ч.
  • чушки - 2 броя, червена и зелена
  • карфиол - 1/2 глава
  • лук - 1 глава кромид, голяма
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • домати - 1 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • индийско орехче - 1 - 2 щипки
  • карамфил - няколко зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешките бутчета със сол, черен пипер и малко червен пипер и ги сложете в намазнена тава с 1 к.ч. гореща вода. Покрийте тавата с фолио и ги изпечете. Накрая махнете фолиото и ги допечете до лек загар.

Нарежете лука на ситно, надробете на малки парченца карфиола и чушките. Загрейте в съд мазнина и задушете първо лука, а след това чушките и карфиола. В отделна тенджерка разтопете маслото и запържете брашното в него. Веднага изсипете пилешкия бульон, разтворен в 500 мл гореща вода.

При непрекъснато бъркане добавете доматеното пюре, по 1 к.л. сол, червен пипер, 2 щипки черен пипер, индийското орехче и карамфилчетата. Разбъркайте и изсипете зеленчуците. Оставете соса да къкри за 5-6 минути и махнете от котлона.

Сервирайте пилешките бутчета, поляти със зеленчуковия сос.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: