Начин на приготвяне
След като изчистим рибата и я измием, следва да попием водата с кухненска хартия, а после да я посолим.
Допълнително мажем подготвената ципура със зехтин и лимон, оставяме я така за 60 минути, докато се овкуси добре.
След това по кожата се правят фини разрези, в коремчето на рибата се поставят парченца лимон, магданоз, естрагон. Печем ципурата на плоча, докато придобие златист цвят.
Следва да приготвим соса за рибката. За целта в сгорещен зехтин задушаваме надребнените лук и чесън. Добавяме нарязани домати. Овкусяваме със сол и държим на огъня до сгъстяване на сместа. За финал добавяме босилек и каперси.
Към печената риба сервираме и нашето доматено сосче.
Ципура със сос по средиземноморски е едно неустоимо предложение за любителите на рибата.
Коментари