Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура със сос по средиземноморски

Ципура със сос по средиземноморски

Ципура със сос по средиземноморски
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ципура със сос по средиземноморски е едно неустоимо предложение за любителите на рибата."

Необходими продукти

  • лимони - 1 брой
  • ципура - 1 риба
  • магданоз - 4 стр.
  • естрагон - 2 стр.
  • зехтин
  • сол
  • За соса
  • домати - 2 броя
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1/2 гл. кромид
  • зелен лук - 3 стръка
  • каперси - 2 с.л.
  • босилек - свеж
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като изчистим рибата и я измием, следва да попием водата с кухненска хартия, а после да я посолим.

Допълнително мажем подготвената ципура със зехтин и лимон, оставяме я така за 60 минути, докато се овкуси добре.

След това по кожата се правят фини разрези, в коремчето на рибата се поставят парченца лимон, магданоз, естрагон. Печем ципурата на плоча, докато придобие златист цвят.

Следва да приготвим соса за рибката. За целта в сгорещен зехтин задушаваме надребнените лук и чесън. Добавяме нарязани домати. Овкусяваме със сол и държим на огъня до сгъстяване на сместа. За финал добавяме босилек и каперси.

Към печената риба сервираме и нашето доматено сосче.

Ципура със сос по средиземноморски е едно неустоимо предложение за любителите на рибата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
Изглежда доста вкусно
14.09.2022 13:43