Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Червени фалафели с цвекло

Червени фалафели с цвекло

Червени фалафели с цвекло
Снимка: Илиана Балканска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
56 мин.
Порции
4
"Ще се влюбите във вкуса на тези червени фалафели"

Необходими продукти

  • За фалафелите
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червено цвекло - 350 грама
  • чесън - 2 скилидки
  • нахут - 250 грама (сварен)
  • кориандър - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • сол
  • За соса
  • ябълков оцет - 10 мл
  • сусамов тахан - 50 грама
  • чесън - 1 скилидка
  • вода - 30 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 200 градуас.

Обелете и нарежете на кубчета цвеклото. Запечете го половин час, след което оставете да се охлади.

Прехвърлете цвеклото в блендер и добавете останалите съставки за фалафелите.

Смелете добре всичко и оформете 9 зеленчукови кюфтета.

Сложете хартия за печене в тава и наредете фалафелите. Изпечете ги на 180 градуса, като ги обърнете веднъж.

Пасирайте всички продукти за соса. Полейте фалафелите с него и сервирайте.

Червените фалафели с цвекло са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: