Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с цвекло и булгур

Свинско с цвекло и булгур

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Свинско с цвекло и булгур1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 750 г
  • цвекло - 2 глави червено, от туршия
  • булгур - 1 ч.ч.
  • чушки - 5 бр. червени, сухи
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на кубчета и го залейте със студена подсолена вода. Кипнете и варете до омекване на тих огън. Добавете цвеклото, което предварително сте изплакнали с топла вода, и настъргали на едро ренде.

Оставете ястието да се вари още 15 минути, след което добавете сухите чушки и булгура. Оставете да къкри на тих огън до готовност. Посолете на вкус и поднесете.

Рейтинг

3.5
52
43
34
22
10
Дай твоята оценка: