Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Редено цвекло с хрян

Редено цвекло с хрян

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Редено цвекло с хрян
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
115 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • цвекло - 800 г почистено
  • хрян - 1 стрък
  • оцет - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме цвеклото в малко вода до омекване, след това го обелваме и нарязваме на филии. Настъргваме хряна на ренде.

Сваряваме маринатата от оцета, водата, захарта и солта. Нареждаме цвеклото в буркани, като между всеки два реда слагаме хрян.

Заливаме със сварената марината, така че цвеклото да е напълно покрито, отгоре слагаме олиото. Затваряме буркана и го оставяме да ври 30 минути след кипването на водата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: