Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Паста от червено цвекло с хрян

Паста от червено цвекло с хрян

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Паста от червено цвекло с хрян1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • червено цвекло - 1 глава
  • ябълки - 1 бр. кисела
  • хрян - 3 с.л. настърган
  • пудра захар - 3 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • коняк - 1 малка чашка
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете цвеклото във фурната до омекване, обелете и го нарежете на парчета. След това го смелете с месомелачка заедно с почистената ябълка и хряна.

Прибавете захарта, лимоновия сок, коняка и сол на вкус. Разбъркайте добре и насипете сместа в бурканчета, като отгоре налейте слой олио. Затворете бурканчетата херметично и ги съхранявайте на хладно място.

Пастата е подходяща към месо, риба или пиле.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: