Ezine.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Червено цвекло на салата

Червено цвекло на салата

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Червено цвекло на салата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • червено цвекло - 1 кг
  • чесън - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • хрян - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • оцет - 50 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се измива добре и се изпича във фурна. Обелва се и се нарязва на тънки филийки, които се подреждат в буркан.

Докато се редят се ръсят със ситно нарязани чесън и магданоз, настъргания хрян и сол.

Заливат се с растително масло и оцет и се оставят да престоят няколко часа, след което се поднася.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: