Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Пюре от червено цвекло и хрян

Пюре от червено цвекло и хрян

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893352
Пюре от червено цвекло и хрян1 / 2
22/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 глава
  • хрян - 3 с.л.
  • ябълки - 1 бр. кисела
  • пудра захар - 3 с.л.
  • коняк - 1 малка чашка
  • лимонов сок (или оцет)
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпеченото и обелено червено цвекло се смила заедно с ябълката, обелена и почистена от семките, през месомелачка.

Смесва се с хряна и останалите съставки (без растителното масло). Размесва се много добре и се пълни в чист буркан.

Отгоре се налива 1 пръст растително масло. Съхранява се на хладно. Поднася се вместо горчица с месни, рибни и ястия с пилешко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: