Начин на приготвяне
Нарежете на ситно пресните магданоз, копър и листа целина.
Почистете и нарежете глава чесън.
Пригответе маринатата, като смесите солта, захарта, оцета, зехтина и водата. Разбъркайте, докато се разтворят напълно солта и захарта.
Измийте чушките, подсушете ги и ги набодете с нож на няколко места. Цепнете и връхчетата на всяка чушка.
Загрейте сух тиган и запечете чушките от всяка страна за малко само колкото да се напукат тук-там.
В подходящ съд с капак (може и в тенджера) наредете един ред чушки плътно една до друга.
Поръсете ги с нарязаните зелени подправки и чесън. Продължете да редувате по същия начин до изчерпване на продуктите.
Накрая залейте чушките със студената марината и сложете в хладилник за поне една нощ.
Съхранявайте маринованата сиврия в затворен съд в хладилник до седмица.
Добър апетит и наздраве!