Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Пюре от червено цвекло

Пюре от червено цвекло

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893353
Пюре от червено цвекло1 / 2
22/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 2 - 3 глави
  • краве масло - 40 г
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • ким
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • лимонена кора - 1 щипка
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се по – дребни глави червено цвекло, които се измиват с мека четка под течаща вода (да се внимава да не се нарани кората) и се сваряват на тих огън до омекване.

След като изстинат, се обелват, нарязват се на едри парчета и се смилат в месомелачка. Прави се светла запръжка от маслото, брашното, щипка сол и лимоновата кора.

Разрежда се със студеното мляко при постоянно разбъркване и се прибавя към смляното червено цвекло.

Подправя се със сол и ким на вкус. Пюрето се вари при разбъркване 3 – 4 мин, оттегля се от огъня и се подправя с лимонов сок.

Поднася се като гарнитура към всякакъв вид печени ястия.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: