Начин на приготвяне
В купа разбъркайте меда, ригана, чесъна и солта. Добавете 2 с.л. зехтин. Нарежете месото на 2 едри кубчета и ги пуснете в тази марината за 15 минути.
Запечатайте свинското на тиган за няколко минути и го нарежете с 1 см. широчина.
Нарежете лука на шайби, измийте и нарежете чушките също на шайбички.
Обелете и нарежете картофите на кръгчета с широчината на месото.
В правоъгълна тава застелете алуминиево фолио, наредете ред месо, ред картофи, ред лук и така до свършване на продуктите. Като за последен ред наредете лимона. Не се притеснявайте, ако излиза извън формата - по време на печене продуктите ще намалят обема си.
Изсипете маринатата. Завийте с краищата на фолиото, при нужда добавете още фолио.
Изпечете на 180 градуса фурна за 1 час. Махнете фолиото и изпечете за още 15 минути.
Обърнете в плато и сервирайте.