Начин на приготвяне
Накълцайте месото на малки ситни парченца.
Наситнете лука и чесъна, също и двата вида чушки.
Загрейте равни количества масло и олио и запържете плънката до полуготовност.
Оставете да изстине и се заемете със замесване на тесто.
За целта пресейте брашното и добавете едно по едно продуктите (които трябва да са на стайна температура).
Получава се меко, еластично и нелепнещо тесто, което оставяме да удвои обема си.
След като удвои обема си, го разделете на няколко еднакви части (при мен се получиха 8 еднакви топченца), които разточете на тънка правоъгълна (леко заоблена в краищата) форма, поставете вече изстиналата плънка по средата, а краищата завъртете навътре към плънката, като едновременно оформяте формата на пидето да заприлича на лодка.
Така се процедира с всички топченца.
Изпечете ги на 200 градуса фурна до готовност.