Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Пържено свинско месо със зеленчуци

Пържено свинско месо със зеленчуци

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пържено свинско месо със зеленчуци
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Който е казал, че хубавите работи стават бавно, не опитвал от нашето пържено свинско със зеленчуци"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. жълта
  • домати - 1 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • бяло вино - 150 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета. В отделен съд смесваме соевия сос и лъжица олио. С готовата смес намазваме месото и оставяме да се маринова.

Почистваме чушките от семките, както и лука от люспите. Домата обелваме и всички зеленчуци нарязваме на парчета по желание.

В тиган с малко олио слагаме месото и го запържваме при непрекъснато бъркане. Прибавяме си виното и оставяме да поври, докато се виното се изпари, а месото остане на мазнина.

Добавяме нарязаните зеленчуци и бъркаме, докато се запържат с месото. Добавяме малко червен пипер и от време на време сипваме 2-3 капки вода.

Поднася пърженото свинско месо със зеленчуци топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: