Пържено свинско с вино

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Пържено свинско с вино1 / 2
23/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг месо без кост
  • червено вино - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • магданоз - 1 - 2 с.л. накълцан
  • сол
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на кубчета и го сложете в съд на котлона да се вари с водата, 1 ч.ч. от виното и малко солата.

След като водата изври и месото е полуготово, долейте малко мазнина и оставете да се запържи хубаво. Прибавете останалото вино и запържете, докато алкохолът се изпари, като може да добавите и накълцания на полумесеци лук.

Щом лукът и месото хубаво омекнат и се сготвят, объркайте с всички подправки на вкус и снемете от котлона пърженото свинско с вино.

Задължително поднесете с чаша червено вино.

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: