Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Пържено свинско с лук по селски

Пържено свинско с лук по селски

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Пържено свинско с лук по селски
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Най-простичките неща са най-вкусни и го доказваме още веднъж с пърженото свинско с лук по селски"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 килограм
  • лук - 3 глави
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • за гарнитурата
  • картофи - 700 грама
  • лук - 3 стръка пресен
  • оцет
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на кубченца. Запържете го в сгорещена мазнина от всички страни.

Налейте 1 кафена чашка вода и когато течността поизври леко, добавете лука - нарязан на полумесеци.

Запържете докато месото остане на мазнина. Овксуете пърженото свинско с червен пипер, чубрица и черен пипер.

Гарнирайте със салата от варени картофи и пресен лук, както и с резен лимон.

Пърженото свинско с лук по селски е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: