Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско пържено със зеленчуци

Свинско пържено със зеленчуци

Свинско пържено със зеленчуци
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Някои хора обичат зеленчуците при свинското пържено да бъдат по-мекички, други по-твърди - въпрос на вкус"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • моркови - 1 бр
  • гъби - 4 - 5 бр
  • праз - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. зелена + 1/2 бр. червена
  • люти чушки - 1 бр.
  • краве масло - бучка
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското измийте, почистете и нарежете да късчета. Изпържете в масло до златист загар.

Изсипете свинските хапки в тенджера, сипете малко вода и варете за кратко. Месото трябвва да се полусварено.

В тигана, в който сте пържили свинското, сипете гъбите. Извадете ги, после сложете моркова и чушките. Когато зеленчуците омекнат, върнете гъбите в тигана.

Сложете праза, лука и месото. Пържете до омекване. Щом е готово, прехвърлете в чиния.

Сервирайте свинското пържено със зеленчуци, поръсено с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: