Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско със зеленчуци в Крок пот

Свинско със зеленчуци в Крок пот

Свинско със зеленчуци в Крок пот
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • свинско месо - 700 г
  • червено вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. малка (червена)
  • чушки - 1 бр. малка (зелена)
  • домати - 2 бр. белени от консерва
  • бамя - 5 - 6 бр.
  • картофи - 800 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • калоферче - 5 - 6 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се запържва за кратко.

Към него се прибавя малко сол, черен пипер се налива червеното вино. Месото се готви още 3-4 минути и се прехвърля в Крок пота заедно със соса от пърженето.

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета. Объркват се с още малко сол и се разпределят върху месото.

Лукът, морковът и чушките се почистват, нарязват и нареждат върху картофите. Прибавят се нарязаните консервирани домати, бамята, червения пипер и царевичното брашно.

Зеленчуците се объркват леко (без месото), прибавя се още малко олио, дафинов лист и няколко листа калоферче.

Съдът се похлупва и включва да се готви на || степен за 4 часа. Поднесете свинското със зеленчуци топло.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: