Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Постна леща със зеленчуци в крок пот

Постна леща със зеленчуци в крок пот

Постна леща със зеленчуци в крок пот
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
6
"Вкусна постна яхнийка, която да си похапнете за обяд"

Необходими продукти

  • леща - 250 грама
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • копър
  • брашно - 1 с.лъжица
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете лещата за 10-тина минути.

Наситнете зеленчуците и ги запържете в загрято олио. Добавете към тях подправките, брашното и доматеното пюре, разбъркайте.

Сипете зеленчуковата смес в крок пота.

Добавете лещата и налейте вода, която да покрие зеленчуците.

Включете уреда на втора степен, а на втория час прибавете чесъна.

Гответе яхнията общо 4 часа, а ако се наложи, долейте топла вода.

Поръсете готовата леща с копър или магданоз.

Постната леща със зеленчуци в крок пот е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: