Сарми в Крок пот

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Сарми в Крок пот
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
28/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
480 мин.
Общо
500 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 15 бр. листа
  • кайма - 600 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава нарязана на ситно
  • доматен сок - 3 с.л.
  • кимион - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют пипер - 1/2 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • мас - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

При готвене на Crock-pot не запържвам нищо, просто смесвам каймата с подправките, измития ориз, доматения сок, лука и олиото.

След като сме си оформили листата за сармите, поставяме по лъжица от сместа и завиваме на стегнато руло, с прегънати двата странични края, за да не излиза плънката.

Готовите завити зелеви сарми нареждаме на два реда на тенджерата, без да поставяме нищо на дъното.

На 1 чаша ориз слагаме 4 чаши общо зелева чорба и вода или 2 чаши вода, 2 чаши зелева чорба.

Включваме уреда на режим “LOW” и нагласяме часовника за 8 часа.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: