Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Супа от пилешки гърди в Крок-пот

Супа от пилешки гърди в Крок-пот

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Супа от пилешки гърди в Крок-пот
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
250 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • пилешко филе - 400 г гърди
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 резен
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • фиде - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре месото, настъргваме моркова и поставяме в Крок-пот с останалите зеленчуци.

Изсипваме топла вода около литър и половина и включваме на втора степен за 4 часа.

По средата на времето или след 2 часа отваряме и добавяме доматеното пюре, като разбъркваме.

Преди да измине времето, вадим месото, накъсваме на малки парченца, прибавяме фидето и подправките.

В огнеупорен съд прибавяме брашното, млякото и яйцето, като разбъркваме и варим на тих огън. Добавяме и малко от бульона на супата и разбъркваме.

Готовата застройка за пилешката супа изсипваме в нашия крок-пот и затваряме за десет минути, но изключваме уреда.

Сервираме приготвената Супа от пилешки гърди в Крок-пот, докато е още топла.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: