Ezine.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Пиде със свинско месо и зеленчуци

Пиде със свинско месо и зеленчуци

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Пиде със свинско месо и зеленчуци8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • За тестото
  • вода - 3/4 в.ч.
  • кисело мляко - 3/4 в.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • мая - 2 ч.л., суха
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 3 в.ч.
  • За плънката
  • свинско месо - 200 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 2 средно големи глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте месото на малки ситни парченца.

Наситнете лука и чесъна, също и двата вида чушки.

Загрейте равни количества масло и олио и запържете плънката до полуготовност.

Оставете да изстине и се заемете със замесване на тесто.

За целта пресейте брашното и добавете едно по едно продуктите (които трябва да са на стайна температура).

Получава се меко, еластично и нелепнещо тесто, което оставяме да удвои обема си.

След като удвои обема си, го разделете на няколко еднакви части (при мен се получиха 8 еднакви топченца), които разточете на тънка правоъгълна (леко заоблена в краищата) форма, поставете вече изстиналата плънка по средата, а краищата завъртете навътре към плънката, като едновременно оформяте формата на пидето да заприлича на лодка.

Така се процедира с всички топченца.

Изпечете ги на 200 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: