Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Запеканки»Редено свинско месо със зеленчуци

Редено свинско месо със зеленчуци

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Редено свинско месо със зеленчуци4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 г
  • картофи - 4 бр., средни
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • лук - 2 глави
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • мед - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркайте меда, ригана, чесъна и солта. Добавете 2 с.л. зехтин. Нарежете месото на 2 едри кубчета и ги пуснете в тази марината за 15 минути.

Запечатайте свинското на тиган за няколко минути и го нарежете с 1 см. широчина.

Нарежете лука на шайби, измийте и нарежете чушките също на шайбички.

Обелете и нарежете картофите на кръгчета с широчината на месото.

В правоъгълна тава застелете алуминиево фолио, наредете ред месо, ред картофи, ред лук и така до свършване на продуктите. Като за последен ред наредете лимона. Не се притеснявайте, ако излиза извън формата - по време на печене продуктите ще намалят обема си.

Изсипете маринатата. Завийте с краищата на фолиото, при нужда добавете още фолио.

Изпечете на 180 градуса фурна за 1 час. Махнете фолиото и изпечете за още 15 минути.

Обърнете в плато и сервирайте.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: