Сос с хрян

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Сос с хрян1 / 2
18/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
500 мл

Необходими Продукти

  • хрян - 100 гр
  • масло - 50 гр.
  • брашно - 40 гр.
  • бульон - месен 250 мл.
  • сметана - заквасена 200 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • захар
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хрянът се измива, обелва се, настъргва се и се поръсва с оцет.

От маслото и брашното се прави светла запръжка. С нея се залива бульонът и се оставя да заври.

Добавят се хрянът и сметана, подправят се със захар, оцет и сол. След това се прибавят жълтъците от яйцата и се разбърква добре, като се внимава да не заври.

Сосът е подходящ за варено говеждо месо, супа с месо, говежди език или варена риба.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: